404
Görüntülemeye çalıştığınız sayfa bulunamadı.
Görüntülemeye çalıştığınız sayfa bulunamadı.
Ebru Özdemir
Limak Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı
Limak Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, 1991 yılında TED Ankara Koleji’nden 1995 yılında Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. 1997 yılında ise Fordham Üniversitesi’nde Uluslararası Finans ve İş Yönetimi üzerine İşletme yüksek lisansını (MBA) tamamladı. Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ve Endeavor Türkiye Yönetim Kurulu üyesi olan Özdemir, DEİK/Türkiye-Kuveyt İş Konseyi Başkanı, Türkiye-Amerika İş Konseyi (TAİK) Yürütme Kurulu Üyesi, DEİK/Türkiye-Kore İş Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi, Türkiye Sanayici ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) ve Dünya Ekonomik Forumu (WEF) üyesidir.
2014 yılında Birleşmiş Milletler Avrupa Ekonomik Konseyi bünyesinde yer alan Uluslararası Kamu-Özel Sektör İşbirliği En İyi Uygulamalar Merkezi Danışma Kurulu’na Türkiye’den seçilen tek üye olan Özdemir, Amerikan Türk Cemiyeti’nin (The American Turkish Society) Genç Cemiyet Liderleri arasında yer almaktadır. Yüzde 30 Kulübü Türkiye’nin kurucuları arasında yer alan ve Yönetim Kurulu Üyesi olan Ebru Özdemir ayrıca Teknolojide Kadın Derneği’nin (Wtech) Yönetim Kurulu Üyesi olup, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu ve küresel ölçekte örgütlenmiş kadın liderlerin oluşturduğu IWF’nin (International Women Forum) Türkiye yapılanması olan IWF Turkey Üyesidir. Boğaziçi Üniversitesi Vakfı (BÜVAK) Mütevelli Heyeti ve WWF Türkiye Mütevelli Heyeti üyelikleri bulunan Özdemir ayrıca, Vodafone Vakfı Danışma Kurulu ve Darüşşafaka Cemiyeti Yüksek Danışma Kurulu üyesi olup dünyanın en büyük kanser araştırma derneği MD Anderson, dünyanın en prestijli düşünce kuruluşlarından Atlantik Konseyi’nin (Atlantic Council) 50 kişilik Uluslararası Danışma Kurulu (International Advisory Board), OSTİM Teknik Üniversitesi Danışma Kurulu, Ankara Bilim Üniversitesi Danışma Kurulu ve BM Kalkınma Programı İstanbul Uluslararası Özel Sektör ve Kalkınma Merkezi (UNDP-IICPSD) Danışma Kurulu üyesidir.
Ebru Özdemir, bünyesinde Türkiye’nin Mühendis Kızları (TMK), Sürdürülebilir Etki Amaçları Etki Hızlandırıcısı (SDG Impact Accelerator), Evin Küçük Mühendisleri (EKM), Limak Filarmoni Orkestrası, Gülseren Özdemir Üstün Başarı Bursu, Kuveyt’in Mühendis Kızları (Kuveyt), LAS Academy (Senegal), KEDS Academy ve Limak ASI (Kosova) gibi bir çok ulusal ve uluslararası ‘sosyal yatırımı’ barındıran, Limak Şirketler Grubu’nun etki yatırımlarının kapsamını genişletmek amacıyla 2016 yılında kurulan Limak Vakfı’nın Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini de sürdürmektedir.
Gülsüm Azeri
Boğaziçi Üniversitesi Kimya Mühendisliği lisans ve aynı üniversiteden Endüstri Mühendisliği Bölümü yüksek lisans derecesi olan Gülsüm Azeri, Avusturya Lisesi ve Robert Lisesi eğitimi nedeniyle ileri derecede Almanca ve İngilizce konuşmaktadır. Gülsüm Azeri evli ve iki çocuk annesidir.
Kariyerinin önemli bir bölümünde düz cam, cam ev eşyası, cam ambalaj ve kimyasallar sektöründe Türkiye’nin büyük sanayi firması Şişecam’ın (Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş) üst yönetiminde görev alan Gülsüm Azeri, 1994-1998 yılları arasında Şişecam Kimyasallar Grup Başkanlığı, 1999-2007 yılları arasında Şişecam Cam Ev Eşyası Grup Başkanlığı, 2007-2011 yılları arasında Düzcam Grup Başkanlığı görevlerinde bulunmuş olup, aynı zamanda 1994-2011 yılları arasında Şişecam İcra Komitesi üyeliğini de sürdürmüştür. 2011-2017 yıllarında OMV Petrol Ofisi A.Ş. ve OMV Gaz ve Enerji Holding A.Ş.’nin CEO ve Yönetim Kurulu Üyesi, aynı zamanda OMV Petrol Ofisi Holding A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanı olarak Türkiye enerji sektöründe önemli görevler üstlenmiştir.
Gülsüm Azeri, Türkiye’de İSO, TİM, DEİK gibi pek çok sivil toplum örgütünde Yönetim Kurullarında görev almış olup; 7.02.2019 tarihi itibariyle Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Başkanvekilliği görevini yürütmektedir.
Selen Zorlu Melik
Yönetim Kurulu Üyesi, Zorlu Enerji
(1975-Trabzon) Selen Zorlu Melik, Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nden mezun olmuştur. Çalışma yaşamına 1998 yılında Denizbank’ta başlamıştır. Denizbank Bursa Şubesi’ndeki stajının ardından 1999 yılında aynı bankada Management Trainee (MT) Programı’na katılmıştır. Denizbank Genel Müdürlüğü’nde çeşitli görevlerde bulunduktan sonra 2001 yılında Kaliforniya Üniversitesi Berkeley’de Pazarlama Diploma Programı’na katılmıştır. 2002 yılında Korteks İplik Fabrikası’nda çalışmaya başlayan Melik, 2004 yılında Korteks Yönetim Kurulu Üyeliği’ne atanmıştır. Selen Zorlu Melik, 2002 yılından itibaren Zorlu Enerji Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktadır.
Prof.Dr. Filiz Karaosmanoğlu
Filiz Karaosmanoğlu, 1982 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi’nden (İTÜ) Kimya Mühendisi unvanı ile mezun oldu. Karaosmanoğlu, İTÜ’den Yüksek Mühendis ve Doktora derecelerini alarak, Doktora Sonrası Araştırma çalışmasını Kanada Nova Scotia Teknik Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümü’nde yaptı.1993 yılında Kimya Mühendisliği Enerji Teknolojisi Bilim Dalı’nda Doçent unvanı alan Prof. Dr. Filiz Karaosmanoğlu, İTÜ Kimya Mühendisliği Bölümü’nde görev yapmaktadır. Prof. Dr. Karaosmanoğlu 2008-2012 yıllarında Yalova Üniversitesi Kurucu Rektör Yardımcısı ve Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Kurucu Başkanı görevlerini yürüttü. F. Karaosmanoğlu’nun temel araştırma alanı biyoyakıt teknolojisi olup, temiz üretim teknolojileri üst başlığı ile yağlama yağları, atık yönetimi ve Yaşam Döngüsü Değerlendirmesi (YDD) konularında çalışmaktadır. 2009 yılından beri Türkiye Kojenerasyon Derneği onur üyesi olan Prof. Dr. Karaosmanoğlu Birlikte Biyoısı ve Biyogüç Üretimi için santral ekotasarımı, YDD ve lojistik konularına yoğunlaşarak akademik çalışmalarını sürdürmektedir. Dünya Gazetesi “Sürdürülebilir Yaşam”, Madeni Yağ Dünyası “Sürdürülebilirlik, Çevre ve Biyoyağlama Yağları” köşeleri ve Green Power dergisinde yazan Prof. Dr. Karaosmanoğlu başta Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği (SÜT-D) olmak üzere sivil toplumda görev yaparak, sürdürülebilir üretim-tüketim-hizmet, yenilenebilir kaynaklı enerji teknolojileri ve iklim dostu yaşam için uğraş vermektedir. Evli ve bir çoçuk annesi olan Prof.Karaosmanoğlu, Üsküdar-İstanbul’da büyümüş bir Rumeli kızı olup, ailesi, arkadaşları, öğrencileri, vatan sevgisi, iş, keşif, kültür ve keyif seyahatleri, kahve tadı ve kokusu ile yaşam enerjisini yüksek tutmaktadır.
Nilüfer Bulut
Nilüfer Bulut ekonomi alanında yüksek lisans eğitimini tamamladıktan sonra, finans sektöründe iş hayatına başladı.
Halen inşaat, ambalaj, peyzaj, maden ve bilişim teknolojisi sektörlerinde faaliyet gösteren Bulut Holding Yönetim Kurulu Başkanı olan Nilüfer Bulut; aynı zamanda Bulut Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanlığı Ve İstanbul Galata Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanlığı görevini de sürdürmektedir.
Tüm bu süreç içinde edindiği tecrübeler neticesinde; iş hayatında kadınların güçlenmesi için örgütlenmeleri gerektiği düşüncesi ile, sermaye sahibi başarılı bir grup iş kadınını bir araya getirerek Türkiye İş Kadınları Derneği (TİKAD)’ın kurulmasına öncülük etmiştir.
TİKAD Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütmekte olan Bulut, kadınların statüsünün yükseltilmesi ve toplumsal alanda başarılı ve özverili çalışmaları nedeniyle ulusal ve uluslararası pek çok ödüle layık görüldü.
Nilüfer Bulut aynı zamanda, kadın girişimcilere finans desteği sunmak amacıyla kurulan TİKAD Yatırım A. Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini de yürütmektedir.
Dr. Saliha Okur Gümrükçüoğlu
Kadem Başkanı
1975 İstanbul doğumlu olan Saliha Okur Gümrükçüoğlu, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunudur. 2011 yılında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden Doktor unvanını alarak, bir süre İstanbul Medipol Üniversitesi Hukuk Fakültesi İslam Hukuku Bölümü’nde kürsü başkanlığı ve öğretim üyeliği yapmıştır.
Hukuk Tarihi ve Osmanlı Hukuku alanında çalışmaları bulunan Gümrükçüoğlu, akademik hayatına İstanbul Medeniyet Üniversitesi Hukuk Fakültesi Hukuk Tarihi Bölümü’nde devam etmektedir. Akademik çalışmalarının yanında çeşitli sivil toplum örgütlerinde faaliyetler gösteren Gümrükçüoğlu, aynı zamanda Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM)’nin başkanlığını yürütmektedir. Gümrükçüoğlu evli ve üç çocuk annesidir.
Meltem Demirören Oktay
Lisans eğitimini İsviçre’nin Lozan kentinde tamamlayan Meltem Demirören Oktay, iş hayatına Türkiye’nin ilk özel liselerinden biri olan Ata Koleji’nde başladı. Çağdaş, sosyal, aktif ve yapıcı gençleri topluma kazandırmak vizyonuyla uzun yıllar Ata Koleji’nin çeşitli yönetim kademelerinde görev aldı. Türkiye’nin ilk otogaz firması DEM-AL’ın 1996 yılında kuruluşu ile başlayan ve Demirören Enerji A.Ş.’nin kuruluşu ile devam eden holdingleşme sürecinde aktif görevler üstendi. İnşaat, gayrimenkul, liman işletmeleri yatırımlarının ardından, 2009 yılında Kemer Country & Golf Club’ın gruba katılmasıyla üstlendiği Turizm ve Gayrimenkul Grubu’nun; Demirören Holding’in 2011 yılında medya sektörüne yatırım yapma kararı alması ve Türkiye’nin en etkin siyasi gazetelerinden Milliyet ve Vatan gazetelerinin satın almasıyla, Demirören Medya Grubu’nun Yönetim Kurulu Üyesi olmuştur. Milangaz, Likitgaz, Güneş Gaz ve Moil şirketlerinin yanı sıra, 2016 yılında, TOTAL Türkiye’nin satın alınması ile birlikte global pazar içinde yer alan Demirören Enerji Grubu, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini de eşzamanlı olarak sürdürmektedir. Bugün itibariyle sürdürdüğü diğer görevler ise şunlardır: Demirören Holding bünyesinde yer alan ve enerji, sanayi, turizm, inşaat, eğitim sektörlerinde faaliyet gösteren şirketlerin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı. 2018 yılında Hürriyet, Posta, Fanatik, Kanal D, CNN Türk, Teve2, DreamTv ve D-Smart markalarının gruba katılmasıyla birlikte Türkiye’nin lider medya grubu haline gelen Demirören Medya Holding’in Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı. Kadının iş hayatında aktif rol alması gerektiğine inanan Meltem Demirören Oktay ayrıca TİKAD (Türkiye İşkadınları Derneği) Başkan Yardımcısıdır. KADEM (Kadın ve Demokrasi Derneği) ve Enerji Verimliliği Derneği’nin üyesidir. Sosyal sorumluluk projelerinde aktif rol alan, ihtiyaç sahiplerinin eğitim ve sosyal konulardaki sorunlarıyla ilgilenen Oktay, TOGEM-DER (Toplumsal Gelişim Merkezi Eğitim ve Sosyal Dayanışma Derneği) üyeleri arasındadır. Aynı zamanda bir sanatsever olan Oktay, genç sanatçılara destek vermekte, çağdaş sanat koleksiyonu yapmaktadır. Oktay, kadın sanatçıları desteklemek adına kurulan Kadın Sanatçılar Fonu üyesidir. İngilizce bilen Meltem Demirören Oktay evli ve iki çocuk sahibidir.
Şebnem Bursalı
13 Haziran 1972 Aydın Doğumlu. Soyadı Bursalı, kendisi Aydınlı ama kökleri bir yanıyla Balkanlar’a dayanıyor, bir yanıyla da Karadenizli.
Selanik-Arnavut göçmeni ve Trabzon-Sürmeneli bir anne ile Yörük bir babanın kızı.
İlk-Orta ve lise öğrenimini Aydın’da yaptıktan sonra Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’ni kazanarak 1989’da Ankara’ya geldi. Mezuniyetten sonra 1993-1994 yılları arasında Reha Muhtar ile Ateş Hattı programının yapım elemanı ve muhabiri olarak TRT’de çalıştı. 1994 Ağustos ayında yapan Gün Gazetesinde muhabir ve röportaj yazarı olarak işe başladı. Yeni Asır Gazetesi’nde köşe yazarı ve röportaj yazarı ve ardından . 1995 yılında da Yeni Asır Ankara Temsilcisi oldu. O dönem Siyasi-Aktüalite dergisi Aktüel’de haftalık siyasi analiz yazıları da yazdı. Aynı zamanda Fatih Çekirge ’nin hazırlayıp sunduğu ATV’ de yayınlanan ‘İktidar Oyunu’ isimli haber programında yapımda çalıştı. Sabah Ankara’da “Şebnem Bursalı ’nın Oltasına Takılanlar” isimli köşesinde haftada 3 gün Ankara kulislerin de konuşulanları okuyucularına aktardı. 1996-2002 yılları arasında Takvim Gazetesi Ankara Temsilciliği ve köşe yazarlığı da yapan Şebnem Bursalı, aynı zamanda özel haberleri ve kulis haberleriyle Sabah Gazetesi’nde yer aldı. 2008 yılı ekim ayında Türkiye’nin yaşayan en eski gazetesi Yeni Asır ’ın Genel Yayın Yönetmeni olarak İzmir’e gitti. 2017 ‘ ye kadar sürdürdüğü bu görevin ardından 1 Ocak 2017 itibarıyla ATV Ankara Temsilcisi olarak 19 yıl aradan sonra tekrar Ankara’ya döndü. Bursalı ATV Ankara Temsilciliğinin yanısıra, Sabah gazetesinde haftada 3 gün köşe yazmaktadır.
1994 yılında muhabir-röportaj yazarı olarak girdiği Sabah grubunun yazılı ve görsel bütün yayın organlarında görev yapan Bursalı, Turkuvaz Medya grubunda en uzun süre kesintisiz görev yapan bir kaç gazeteciden birisi. Bursalı, aynı zamanda Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği Genel Başkanıdır. İşletme Yüksek Lisansı yapan Bursalı, 2017 yaz döneminde Washington’daki Mentora College’daki eğitiminin ardından şimdi de Hukuk fakültesi 1. Sınıf öğrencisi olan Bursalı, Siyasal iletişim alanında da doktora yapıyor.
Serra Akçaoğlu
Genel Müdür, Citibank A.Ş.
Bankacılığa 1986 yılında başlayan Serra Akçaoğlu, 14 yıllık Manufacturer’s Hanover Bank; Chemical Bank ve Koçbank tecrübesinin ardından 2000 yılında Citibank’a Ticari Ürünlerden Sorumlu Bölüm Başkanı olarak katıldı. 2002 yılında Citibank Ticaret Finansmanı, Nakit Yönetimi ve Menkul Kıymet Saklamadan Sorumlu Bölüm Başkanlığı’na getirildi. Serra Akçaoğlu, 2005 – 2007 arasında merkezi Londra’da bulunan Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Bölgesi Ticari Ürünler Bölge Başkanlığını yürüttü. Serra Akçaoglu bu pozisyonu sırasında 50 ülkedeki ticari finansman ve ticari ürünlerin bölgedeki stratejisi, yeni ürün geliştirilmesi ve konumlanması sorumluluklarını üstlendi. Serra Akçaoğlu, 1 Ağustos 2007’de Türkiye’ye dönerek Citibank Ticari Bankacılık Başkanı oldu. 2008 yılında Citibank Türkiye’nin ilk Türk Genel Müdürü olarak atanan Serra Akçaoğlu bu görevinin yanında Citibank A.Ş. Murahhas Yönetim Kurulu Üyeliğini de yürütmektedir. Serra Akçaoğlu, Amerikan Şirketler Derneği (AmCham Türkiye/ABFT) Başkanlığı, TÜSIAD Yönetim Kurulu Üyeliği, ve Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini yürütmektedir. Serra Akçaoğlu Boğaziçi Üniversitesi İdari Bilimler Bölümü mezunudur.
Nazlı Çelik
1977 İstanbul doğumlu. İlk ve orta okulu İstanbul’da Özel Dost Koleji’nde, liseyi İsviçre’de T.A.S.I.S yatılı okulunda bitirdi. Amerika’nın Boston şehrindeki Emerson Üniversite’sinden Televizyon-Video ve Psikoloji bölümlerinde çift anadal yaptı, yüksek onur listesine girerek mezun oldu.
1999 yılında işe başladığı NTV Haber Merkezi’nde 6 yıl polis-adliye muhabirliği yaptı. 2002 yılında Amerikan Dışişleri Bakanlığı’nın davetlisi olarak Beyaz Saray ve Pentagon gezilerini de içeren “Televizyon Gazeteciliği” programını tamamladı.
Star Televizyonu’nda yaklaşık iki yıl “Nazlı Öztarhan ile Gece Haberleri”ni, yine 2006’da Erdoğan Aktaş ile “Kırmızı Koltuk” programını sundu. Star TV’de Haziran 2006 -Şubat 2008 tarihleri arasında Ana Haber Bülteni’ni sundu. Eylül 2008’den Ekim 2011’e kadar Uğur Dündar yönetimindeki haber merkezinin Hafta Sonu Ana Haber masasındaydı. Aynı kurumda sırasıyla haber müdürü, haber koordinatörlüğü görevlerini üstlendi.
2011 yılından beri Star Ana Haber’i sunmakta ve Genel Yayın Yönetmenliği görevini sürdürmektedir.
İlk ödülünü, 2004 yılında Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nden “İlhami Erdil” röportajı ile alan Nazlı Çelik’in 6 Altın Kelebek’in yanı sıra, en iyi sunucu, en iyi kadın sunucu ödülleri başta olmak üzere pek çok ödülü bulunmaktadır.
Bir kızı olan Nazlı Çelik İngilizce ve İtalyanca biliyor.
Murat Özyeğin
Fina Ve Fiba Holding – Yönetim Kurulu Üyesi
Carnegie Mellon Üniversite’nde Endüstri Yönetimi ve Ekonomi eğitimi alan Murat Özyeğin 1998 yılında çift ana dal diploması ile mezun olmuştur. İş hayatına 1998 yılında Bear Stearns & Co. Yatırım Bankasının New York ofisinde Şirket Birleşme ve Satın Alma Grubu’nda Finansal Analist olarak başlamıştır. 2000 yılında aynı firmanın Londra ofisine Şirket Birleşme ve Satın Alma grubuna Kıdemli Analist olarak transfer olmuştur. 2003 yılında Harvard Üniversitesi’nde MBA eğitimini tamamlayıp Türkiye’ye dönerek aile şirketlerinin yönetiminde aktif rol üstlenmiş, grubun holding şirketi Fiba Holding ve Finansbank’ta Stratejik Planlama ve İş Geliştirme Bölümlerini kurmuştur. Fina ve Fiba Holding Yönetim Kurulu Üyeliği, Fiba Grubu’nun Stratejik Planlama ve İş Geliştirme Başkanlığı ve grubun finans dışı bazı iştirak şirketlerinde Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini yürütmektedir. Global İlişkiler Forumu, Özyeğin Üniversitesi ve Doğal Hayatı Koruma Vakfı Mütevelli Heyeti Üyeliği, DEİK/Türkiye-Hollanda İş Konseyi Başkanlığı, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği Başkan Yardımcılığı, Endeavor Derneği ve Hüsnü M. Özyeğin Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği, Enerji Verimliliği Derneği Başkan Vekili, Harvard Üniversitesi Global Danışma Kurulu Üyeliği ve Singapur Fahri Konsolosluğu görevlerini yürütmektedir. Murat Özyeğin, 43 yaşında, iki kız ve bir erkek çocuk babasıdır.
Hande Fırat
10 Eylül 1974’te Ankara’da doğdu. Ankara Tevfik Fikret Lisesi’ni bitirdikten sonra, Ankara Üniversitesi Radyo Televizyon Bölümü’nden mezun oldu.
Üniversitede okurken çalışmaya başladı. Bülent Çaplı’nın dersinde Baki Şehirlioğlu ve Murat Yetkin’i dinledi; ATV ya da Kanal D’de staj yapma şansı doğdu.
Kanal D’de yaptığı stajla televizyonculuk hayatı başladı. Sırasıyla Kanal D, NTV ve BRT‘de çalıştı.
1999 yılının Kasım ayında da Başbakanlık Muhabiri olarak CNN TÜRK’te başladı.Depremler, afetler, suikastler, siyasi krizler, uluslararası krizler, zirveleri takip etti.
Türkiye’nin yoğun gündeminde temposu düşmeyen televizyon haberciliğini CNN TÜRK’te başarıyla sürdüren Fırat, CNN TÜRK Ankara Haber Müdürü görevinin ardından, 2011 yılında CNN TÜRK Ankara Temsilcisi görevine getirildi.
2014 yılında ise Kanal D’nin de Ankara Temsilciliğine getirilerek, Doğan TV Ankara Temsilciliğine atandı.
Fırat ayrıca, CNN TÜRK’te Parametre programında Ankara gündemini yorumluyor.
Hande Fırat, tüm Türkiye’yi ilgilendiren gelişmelerde son dakika ve perde arkası bilgilerle ve liderler, bakanlar, başbakan yardımcıları ile yaptığı röportajlarla başarılı yayınlara imza attı. Halen Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi olarak görev yapmaktadır.
15 Temmuz darbe girişiminde yaptığı gazetecilik başarısı tüm dünyada yankı buldu.
Cumhurbaşkanı’yla FaceTime üzerinden yaptığı bağlantı 15 Temmuz’un kırılma noktası olarak da tarihe geçti.
2005 doğumlu Nehir isimli bir kızı var.
Hande Fırat, Fransızca ve İngilizce biliyor.
Kitap okumayı ve film izlemeyi seviyor.
Pilates tutkunu Fırat, resim yapıyor. Evinin bir bölümünü stüdyoya çeviren Hande Fırat yağlıboya çalışıyor.
Prof. Dr. Erişah Arıcan
Akademik kariyerine 1988 yılında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi İktisat-Maliye Kürsüsünde araştırma görevlisi olarak başlamıştır. 1990 yılında M.Ü. Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü’ne geçen Arıcan, 1991 yılında “Merkez Bankası ve Parasal Büyüklüklerin Denetimi” konulu doktora tezi ile doktor unvanını almıştır. Prof. Dr. Arıcan, 1999 yılında İktisat Politikası Bilim Dalında Doçent, 2005 yılında M.Ü. Bankacılık ve Sigortacılık Yüksekokulu Bankacılık Bölümünde Profesör unvanını almıştır. 1998-2006 yılları arasında M.Ü. Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü Müdür Yardımcılığı ve Yönetim Kurulu Üyeliği yapan Arıcan, 2006-2015 yılları arasında ise M. Ü. Bankacılık ve Sigortacılık Yüksekokulu Müdürlüğü görevini yapmıştır. 2015 Ağustos ayında M.Ü. Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü Müdürlüğü görevine atanmış ve halen bu görevi sürdürmektedir. Prof. Dr. Arıcan, 2002 yılından günümüze M.Ü. Bankacılık ve Sigortacılık Yüksekokulu, Bankacılık Bölüm Başkanı ve Yönetim Kurulu üyeliğiyle beraber 2015 Eylül ayından itibaren M.Ü. Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü Bankacılık Anabilim Dalı Başkanlığı ve Yönetim Kuruluğu üyeliği görevini sürdürmektedir. Prof. Dr. Arıcan’ın, Türkiye Ekonomisi, Ekonomik Sistemler, Para- Banka, Merkez Bankacılığı ve Uygulamaları, Finansal Piyasalar ve Kurumlar üzerine bir çok akademik çalışmaları ve kitapları bulunmaktadır. 1 Nisan 2016 tarihinde Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilen Prof. Dr. Erişah Arıcan, 12 Eylül 2018 tarihinde de Türkiye Varlık Fonu Yönetim Kurulu Üyeliğine atanmıştır. 27 Eylül 2018 tarihinde yapılan Olağan Genel Kurul Toplantısında Yönetim Kurulu Başkanı olarak seçilmiştir. Evli ve iki çocuk annesidir.